Klik hier als de e-mail niet goed wordt weergegeven.

EZ Nieuwsflits #1 - Februari 2019

Image

EZ Nieuwsflits

Het laatste nieuws voor ondernemers!

 

Nieuwsbrief nieuwe stijl: EZ Nieuwsflits

U ontvangt deze nieuwsflits omdat u in het verleden ook nieuwsbrieven ontving van het team Economische Zaken van de gemeente Hengelo. Wij versturen vanaf nu eens in de zes weken een nieuwsflits. Is de nieuwsflits voor u niet (meer) interessant? Dan kunt u zich uitschrijven via onderstaande button of via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Volop bouwactiviteiten in Hengelo

Zo verrijst op bedrijventerrein Westermaat de Veldkamp de nieuwbouw van Jonkman Coating.

Ruim twee jaar geleden zijn de bedrijven Jonkman Coating uit Hengelo en IJdema Coating uit Heerhugowaard samengevoegd. Enkele weken geleden is Jonkman Coating Hengelo begonnen met de  grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw. In 2 fases verrijst een compleet nieuw pand aan de Lemerij 11 op bedrijventerrein Westermaat de Veldkamp tussen Hengelo en Borne.

 

Op bedrijventerrein Oosterveld wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw van de TMI Group. Met 4.500 vierkante meter wordt dit het grootste complex op het compacte bedrijvenpark tussen de Hasseler Es en de A1. De bouw gaat snel, begin mei is de verhuizing gepland.

Image
Image

Beautyjunkies genomineerd voor Beauty Awards

 

Schoonheidssalon Beauty Junkies in Hengelo is genomineerd voor de Beauty Awards: dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten! In 2016 heeft Beauty Junkies de Beauty Award voor de beste salon al in ontvangst mogen nemen. Dit jaar doet eigenaresse Sevda Acar mee voor de persoonlijke titel ‘Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost’. “Onze salon bestaat in 2019 tien jaar. Deze nominatie is in dit jubileumjaar een mooie erkenning van vakgenoten!” laat Fati Acar, zus van de genomineerde en mede-eigenaresse van Beauty Junkies weten.

Image

Wethouder Gerard Gerrits feliciteert eigenaresse Sevda Acar met haar nominatie 

Scalys wint prijs in Las Vegas

Op de CES: de grootste elektronicabeurs in de wereld, gehouden in Las Vegas, heeft het Hengelose bedrijf Scalys de prijs voor beste innovatie op het gebied van cybersecurity gewonnen met de veilige router genaamd ‘TrustBox’.

Henk van den Graven nieuw bij Economische Zaken Hengelo

 

Op 1 oktober 2018 is Henk van de Graven begonnen als senior adviseur Economie bij de Gemeente Hengelo (afdeling Stad en Regie). Henk (48 jaar) volgt Harrie Vranken op, die inmiddels met pensioen is gegaan. Hiervoor heeft Henk ruim 8 jaar bij de gemeente Emmen gewerkt als adviseur en programmacoördinator economie. Daarvoor heb hij voor twee andere gemeenten en in het bedrijfsleven gewerkt.

Henk wilde graag weer werken in Twente, en dan bij voorkeur bij een aansprekende gemeente. Daarom heeft hij gesolliciteerd bij de gemeente Hengelo, waar deze mooie functie vrijkwam. Henk woont nu nog in Drenthe, maar is geboren en getogen in Twente.

Image

Starters opgelet: ben jij al zichtbaar op StarteninTwente.nl?

Wil je een bedrijf starten in de gemeente Hengelo? Heb je een goed idee of ben je pas gestart? Op het online platform StarteninTwente.nl vind je alle informatie en tools die je nodig hebt. En kom je in contact met andere starters en ondernemers. StarteninTwente.nl is het online platform voor startende ondernemers in Twente. Dit platform is hét startpunt voor jou als je plannen hebt om een bedrijf te starten of (pas) gestart bent.

 
Image
 

Het verhaal van Hengelo

Thales, Siemens/VDL, Eaton en Akzo; zo maar een voorbeeld van belangrijke industriële productiebedrijven die zijn gevestigd in Hengelo. In de top 50 van belangrijkste werkgevers in Twente staan twaalf productiebedrijven, waarvan vier in Hengelo.

Hengelo is met haar sterke industriële en technische basis binnen Twente een belangrijke stad en speelt hierin een belangrijke rol ook binnen de Agenda van Twente.

Boekelosebrug

Hengelo krijgt een mooie entree met de nieuwe Boekelosebrug. De brug wordt een bijzonder element in De Laan Hart van Zuid. De Laan verbindt het Centraal Station Twente via de Diamantstraat en Haaksbergerstraat met de aansluiting op de A35. Het is de bedoeling dat de nieuwe brug in het voorjaar van 2019 gereed is. Hiermee komt er een aanzienlijke verbetering van de verbinding tussen de A35 en het centrum van Hengelo. De brug is onderdeel van de totale Laan Hart van Zuid.

Image

Bedrijven die zaken in en met Polen willen doen

Richt u zich als Twentse ondernemer op internationale groei, werkt u aan innovatieve businesskansen en heeft u interesse in de zakelijke mogelijkheden in Polen? Ga dan met burgemeester Onno van Veldhuizen mee naar de Rzeszow in Polen en reserveer van 15 t/m 17 april 2019 in uw agenda!

Vragen?

Rechtstreeks contact met een vaste persoon bij de gemeente. De Accountmanagers bedrijven zullen uw vragen beantwoorden, u adviseren en begeleiden daar waar nodig is. Wilt u persoonlijk contact met één van de accountmanagers bedrijven, bel of mail dan met:

Image

Carla Haafkes

Accountmanager bedrijven

T: (074) 245 9220

E: c.haafkes@hengelo.nl

Image

Hans Jansink

Accountmanager bedrijven

T: (074) 245 9589

E: h.jansink@hengelo.nl

Image

Monique Göritzlehner

Accountmanager bedrijven

T: (074) 245 9817

E: m.goritzlehner@hengelo.nl

Stadskantoor: Hazenweg 121 - 7556BM Hengelo - Telefoon: 14 074

Deze email is verstuurd aan %%emailaddress%%. Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen kunt u zich hier afmelden. Heeft u vragen? Bel de gemeente: 14 074 of vul het reactieformulier in.